سیاه شدن صفحه گوشی بعد از ضربه + راه حل

امروزه بسیاری از ما برای برقراری ارتباط، کار و بازی به گوشی های هوشمند خود متکی هستیم. بنابراین زمانی که عملکرد آنها غیر معمول می شود، می تواند کاملا هشدار دهنده باشد. به خصوص اگر نتوانید تلفن خود را روشن کنید. یکی از نگران‌ کننده ‌ترین مسائلی که کاربران را آزار می‌دهد، سیاه شدن صفحه گوشی بعد از ضربه است.

سیاه شدن صفحه گوشی بعد از ضربه معمولا برای هرکسی اتفاق می افتد، اما مشکلی نیست که نتوان برای آن راه حل پیدا کرد. در اینجا به بررسی دلایل سیاه شدن صفحه گوشی به دلیل افتادن از دست و ضربه دیدن آن می پردازیم:

بررسی دلایل سیاه شدن صفحه نمایش گوشی بعد از ضربه

۱) از کار افتادن پیکسل ها بعد از ضربه

بیشتر اوقات، پیکسل ها در اثر ضربه یا قرار گرفتن در معرض عناصری که می تواند به آن آسیب برساند (مانند آب) آسیب می بینند. پیکسل ‌های مرده رایج‌ ترین دلیل سیاه شدن صفحه گوشی بعد از ضربه است.

پیکسل ها منابع نور جداگانه ای هستند که به صفحه نمایش شما اجازه می دهند تصاویر را بسازند. امروزه تقریبا تمام پیکسل ها توسط LED روشن می شوند. برای صفحه نمایش گوشی، LED ها نور قرمز، آبی یا سبز ساطع می کنند.

سپس سایر اجزای صفحه، منابع نوری بی شمار موجود در صفحه را به تصویری که می بینید تبدیل می کنند. هنگامی که پیکسل ها می میرند، هیچ نوری از خود ساطع نمی کنند، بنابراین نقطه مرده زمانی که صفحه نمایش تصاویر را نشان می دهد سیاه به نظر می رسد.

۲) پیکسل های گیر کرده

اکنون که کمی بیشتر در مورد نحوه عملکرد پیکسل ها می دانید، شاید تعجب کنید اگر بدانید آنها ممکن است گیر کنند. از آنجایی که اجزای دیگر باید به پیکسل ها بگویند که برای ایجاد یک تصویر چه کاری انجام دهند، این دستورالعمل ها ممکن است به هم بریزد.

وقتی این اتفاق می افتد، زمانی که پیکسل باید کار دیگری انجام دهد، رنگ را اشتباه ساطع می کند یا خاموش می شود. که بیشتر در مورد نمایشگرهای (LCD) رایج است.

LCD  ها در واقع به پیکسل ها می گویند که چه کاری انجام دهند و ممکن است مشکلات ارتباطی که بر اثر ضربه به وجود آمده، منجر به سیاه شدن صفحه گوشی شود.

۳) وارد شدن فشار

یکی از دلایل سیاه شدن صفحه گوشی بعد از ضربه وارد شدن فشار به صفحه نمایش است. اگر انگشت خود را روی صفحه نمایش LCD فشار دهید، مشاهده می کنید که رنگ ها در زیر انگشتان مخدوش و تیره می شوند.

برای تلفن های مدرن، این مشکلی نیست زیرا صفحه نمایش لمسی به اندازه کافی ضخیم و سفت است که لمس آن فشار زیادی به قسمت LCD صفحه نمایش وارد نمی کند. مشکل فشار معمولا به دلیل شدت ضربه یا افتادن از دست اتفاق می افتد. که می تواند باعث سیاه شدن صفحه گوشی یا ایجاد یک لکه تیره شود و آن لکه های تیره قطعا مستعد گسترش هستند.

۴) اجزای  LCD

خارج از فشار، قطعات LCD می توانند هنگام ضربه آسیب ببینند و باعث ایجاد لکه های سیاه روی گوشی شوند. به طور خاص، LCD ها حاوی دسته ای از لوله ها هستند که کریستال های مایع را در خود جای می دهند.

این لوله ها می توانند بشکنند و مایع به بیرون نشت کند. وقتی این اتفاق بیفتد، یک لکه سیاه روی صفحه نمایش گوشی خواهید دید. مهمتر از آن، لکه سیاه حتی زمانی که صفحه نمایش خاموش است، قابل دیدن است.

این تغییر رنگ ناشی از نشتی لوله ها است. به این معنی که صفحه نمایش تلفن شما در وضعیت بدی قرار دارد. همچنین، مایع می‌تواند در طول زمان به پخش شدن ادامه دهد، و این مشکلی است که می‌تواند باعث گسترده شدن لکه و سیاه شدن صفحه گوشی شود.

روش های رفع سیاه شدن صفحه گوشی

اکنون که متوجه شدید دلایل سیاه شدن صفحه گوشی بعد از ضربه چیست، می‌توانیم راه‌ های حل این مشکل را بررسی کنیم. از آنجایی که ظاهر شدن لکه سیاه بر اثر ضربه ممکن است به قسمت خاصی از اجزای گوشی مرتبط باشد، راه حل ها باید با دلیل مطابقت داشته باشند.

بنابراین، ما دلایل آن را بر اساس علت، تجزیه می‌کنیم و مطمئن ‌ترین گزینه ‌ها را برای بازگرداندن صفحه نمایش گوشی به حالت طبیعی به شما نشان می‌دهیم. در هر مورد، تعمیرات DIY و حرفه ای وجود دارد.

۱) تعمیر پیکسل های گیر کرده

تعمیر پیکسل های گیر کرده در واقع ساده ترین روش برای رفع لکه سیاه روی صفحه نمایش گوشی است. این مشکل مربوط به مکانیزم های کنترل دیجیتال است که بر اثر ضربه دچار اختلال شده است. شما می توانید به راحتی پیکسل ها را با استفاده از نرم افزار جدا کنید.

می توانید به App Store یا تعدادی از وب سایت ها بروید و به دنبال ابزار تعمیر پیکسل باشید. این برنامه ها از چند ثانیه تا 10 دقیقه اجرا خواهد شد.

کاری که این برنامه ها انجام می دهند چرخش کنترل کننده های پیکسل است تا مکانیسم را بازنشانی کنند. وقتی همه چیز ریست شد، پیکسل‌ ها از هم جدا می ‌شوند و صفحه دوباره به طور معمول کار می‌کند.

۲) کاهش فشار

وقتی مشکل ناشی از فشار وارده به LCD است، باید قطعات آسیب دیده را که باعث سیاه شدن صفحه گوشی بعد از ضربه شده اند، پیدا کنید که به معنای حذف صفحه نمایش است.

باید به دنبال نشانه هایی از قطعات خمیده یا آسیب دیده باشید که ممکن است به صفحه نمایش فشار وارد کنند. بنابراین تعویض قطعات آسیب دیده فشار را  به صفحه نمایش گوشی کاهش می دهد. گاهی اوقات، حتی پس از کاهش فشار، مشکل همچنان وجود دارد.

به این معنی که فشار ناشی از ضربه، به اندازه کافی برای آسیب رساندن به لوله های LCD  زیاد بوده و باید برای رفع لکه های سیاه روی گوشی تعمیرات اضافی انجام دهید.

۳) تعویض پیکسل های مرده

وقتی پیکسل ها از بین می روند، نرم افزار نمی تواند مشکل را برطرف کند. شما باید پیکسل های آسیب دیده را تعمیر یا تعویض کنید. به این معنی که باید صفحه نمایش را تعویض کنید.

از نظر فنی، تک پیکسل ها را می توان جایگزین کرد، اما در صفحه نمایش های مدرن آنها به قدری کوچک هستند که ارزش صرف زمان و هزینه برای جایگزینی را ندارند.

از طرف دیگر، هزینه تعویض صفحه نمایش نسبتا کمتر از هزینه خرید گوشی جدید است. می توانید کیت تعویض صفحه نمایش خود را تهیه کنید یا گوشی خود را به تعمیرگاه ببرید. وقتی صفحه نمایش را تعویض کردید، از شر پیکسل های مرده خلاص می شوید، بنابراین مشکل سیاه شدن صفحه گوشی بعد از ضربه حل می شود.

 

Subscribe
Notify of
13
Inline Feedbacks
View all comments