9 راهکار برای افزایش صدای گوشی های اندرویدی
۳۳ دیدگاهاگر صدای گوشی اندرویدی شما ضعیف یا کاملا قطع شده راهکارهای متعددی برای حل این مشکل وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
توجه: دستورالعملهای این مقاله و همه این گام ها، فارق از اپراتور یا شرکت تولید کننده تلفن شما، مفید هستند.
علت مشکلات صدای گوشی های اندرویدی
- تلفن شما از طریق بلوتوث به یک دستگاه پخش کننده صدا متصل شده است.
- برنامه هایی در پس زمینه تلفن شما فعال است که صدای گوشی شما را کنترل می کند.
- حالت «لطفا مزاحم نشوید» (Do Not Disturb) فعال است.
- اسپیکر یا هدفون شما مشکلات سخت افزاری دارد.
- منافذ اسپیکر بالایی یا پایین گوشی جرم گرفته است و نیاز به سرویس و تمیز کردن دارد.
اگر بعد از پیروی از این دستورات صدای تلفن شما همچنان ضعیف است، می توانید برنامه هایی مثل برابرکننده ها(equalizer) و برنامه های افزایش صدا (sound booster) را امتحان کنید.
چگونه صدای گوشی اندرویدی خود را افزایش دهیم؟
برای اینکه از کارکرد صحیح صدای گوشی خود مطمئن شوید، دستورالعملهای زیر را اجرا کنید:
1-حالت عدم مزاحمت را غیرفعال کنید.
این حالت علاوه بر سایلنت کردن زنگ گوشی شما، صدای اسپیکر و هدفونتان را نیز قطع میکند. برای غیرفعال کردنش:
- تنظیمات تلفن همراهتان را باز کرده و بر قسمت sound and vibration کلیک کنید
- اگر حالت عدم مزاحمت فعال است، با کلیک کردن برای آن غیرفعالش کنید.
2- بلوتوث را خاموش کنید.
برای قطع اتصال بلوتوث گوشیتان به دستگاههای دیگر، نوار تنظیمات بالای صفحه را پایین بکشید و بر آیکون بلوتوث کلیک کنید تا از آبی به خاکستری تبدیل شود.
3-گرد و غبار را از روی اسپیکرگوشیتان پاک کنید.
اگر صدای گوشی شما کاهش پیدا کرده است و اسپیکرتان صدایی را که قبلا پخش میکرده دیگر نمیکند، آن را تمیز کنید. بهترین وسیله برای این کار قوطی اسپری هوای فشرده است، اما یک برس هم کفایت میکند.
استفاده از هوای فشرده برای کاربران عادی دارای ریسک آسیب به اسپیکر گوشی است و این کار می بایست توسط تعمیرکار مجرب انجام شود اگر مایل هستید خودتان در منزل این کار را انجام دهید با کمک یک سوزن به آرامی رسوبات را جدا کنید و سپس به کمک یه مسواک آنها را تمیز کنید.
طبق تجربه و با توجه به آمار مراجعات کاربران به نمایندگی موبایل سامسونگ اصفهان در اکثر مواقع کم شدن یا ضعیف شدن صدای گوشی ناشی از کثیف بودن منافذ گوشی است.
4-پرزهای داخل جک هدفون(سوراخ هدفون) را بیرون بکشید.
ممکن است که مقداری کرک و پرز در سوراخ هدفون یا هندزفری گوشی شما گیر کرده باشد و وقتی هندزفریتان را متصل میکنید درآنجا فشرده شود. میتوانید با استفاده از یک سوزن خیاطی یا سنجاق این کرک و پرزها را بیرون بکشید. و این عمل اگر با احتیاط انجام شود هیچ ریسک خرابی ندارد.
5-بررسی کنید که آیا سیم های هدفونتان درست کار میکند یا نه.
اگر هدفون یا هندزفریتان کهنه شده، از بین رفته یا به خاطر اینکه بیش از حد گره خورده و باز شده از کار افتاده باشد، یا حتی اگر چندین بار خیسش کرده باشید، احتمال دارد که به خاطر قطع اتصال سیم های داخلیش خراب شده باشد. هندزفری دیگری را امتحان کنید و ببینید که آیا کار میکند یا نه.
6-صدای گوشیتان را با یک آپ برابرساز(اکولایزر) تنظیم کنید.
اگر صدای گوشیتان صرفا ضعیف شده و کاملا قطع نشده است، شاید زمان آن است که با یک اپ اکولایزر دستکاری اش کنید. این گونه اپ ها به شما کمک می کنند که شدت درجه بعضی از فرکانس های صوتی اسپیکر یا هدفونتان را تغییر دهید. اگر صدای گوشی شما نامتعادل است و شما صرفا نیاز دارید که بعضی فرکانسها را تغییر دهید، یا بخواهید برای افراد با مشکلات شنوایی آن را تنظیم کنید یا برای صداهای مزاحم پس زمینه را دفع کنید، این راهکار بهترین است.
بیشتر بخوانید: علت کند شدن موبایل
اگر برای تنظیم فرکانس دچار تردید هستید، یکی از معروفترین اپها در این زمینه اپ Neutralizer متعلق به Javeo Software است. این اپ ها به جای اینکه شما را سردرگم کند، از یک اسکن تشخیصی بهره می جوید تا تشخیص دهد که کدام فرکانسها نیاز به بالابردن و کدامیک نیاز به کاهش دارند. برای تنظیم صدای تلفنتان این مراحل را دنبال کنید:
- اپ Neutralizer را باز کنید و بر روی گزینه Plus(+) که در پایین صفحه سمت راست قرار دارد کلیک کنید. اینجا شما باید پروفایل صدایتان را نامگذاری کنید.
- حالا این اپ برای شما آهنگی را پخش میکند که شما با استفاده از پیچ تنظیم صدا که در پایین صفحه قرار گرفته است میتوانید آن را تنظیم کنید. وقتی به درجهای رسید که شما به سختی توانستید صدا را بشنوید، بر فلشی که در سمت راست دایره قرار دارد کلیک کنید تا همین کار را برای آهنگ بعدی انجام دهید. بعد از اینکه این کار را برای همه آهنگها انجام دادید، بر تیک سمت گوشه راست صفحه کلیک کنید تا تنظیماتتان را ذخیره کنید.
- بر روی گزینه بالای سمت راست صفحهتان کلیک کنید تا بعنوان تنظیمات پیش فرضتان ذخیره شود.
7-از یک اپ افزایش صدا کمک بگیرید.
بسیاری از اپهای اکولایزر، مثل Equalizer FX به شما این قابلیت را میدهند که صدای کلی گوشیتان را در مجموع افزایش دهید. در صفحه آغازین برنامه، این نرم افزار به شما یک پروفایل پیش فرض نمایش میدهد که شما میتوانید آن را ویرایش کنید. برای افزایش صدا، به تب Effects بروید و گزینه Loudness enghancer را فعال کنید و به مقدار دلخواه آن را به سمت راست بکشید.
نکته: برای استفاده از این اپهای اکولایزر، احتمالا باید اکولایزر اصلی گوشیتان را در قسمت apps & notifications غیرفعال کنید.
8-صدای گوشیتان را تنظیم کنید تا مشکل دکمه های شکسته گوشیتان را دور بزنید.
اگر صدای گوشی شما در حالت mute نیست و همچنان نمیتوانید صدا را تنظیم کنید، شاید مشکل از دکمه های ولوم یا افزایش/کاهش صدای گوشیتان باشد. ممکن است این قسمت سخت افزاری گوشیتان از کار افتاده باشد؛ یا به خاطر تجمع چرک و گرد و غبار زیر این دکمه ها یا به دلیل شکستنشان باشد.
برای افزایش صدا بدون دست زدن به دکمه های ولوم، به قسمت تنظیمات بروید و در بخش Sound & Vibrations رفته و وارد قسمت Volume شوید. سپس لغزانه Media Volume را به سمت راست بکشید.
9- همه اپهای پخش صدایتان را ببندید.
بعضی از برنامه هایی که صدا یا ویدیو پخش میکنند بخش مخصوص تنظیم صدای خودشان را دارند، که ممکن است صدای سیستمتان را دستکاری کنند، حتی وقتی در پس زمینه فعالند. مقصرین اصلی این مشکل اپهای اکولایزر پرنقص یا پر از باگ هستند. چون که این اپ ها در تنظیم صدا از خود سیستم پیشی میگیرند، در صورت تنظیم نادرست، میتوانند حجم صدای تلفنتان را سرکوب کنند. برای بستنشان، آنها را از قسمت برنامه های باز ببندید.
سوالات متداول در مورد مشکلات صدای گوشی
1-شایع ترین دلیل کم شدن صدای گوشی چیست؟
بر اساس تجربه و تعداد مراجعات کاربران می توان گفت شایع ترین دلیل کم شدن صدای گوشی بر اثر رسوبات وگرفتگی بر روی منافذ اسپیکرهای گوشی است که با یک سرویس ساده و با هزینه بسیارکم قابل رفع شدن است.اگر با این مشکل مواجه شدید می توانید خودتان در منزل با کمک یک مسواک کهنه و یک سوزن با احتیاط این کار را انجام دهید و در صورتی که نسبت به این کار و آسیب احتمالی دچار تردید هستید می توانید این کار را به تعمیرکاران هلو موبایل بسپارید.
2-هزینه تعمیر مشکل کم شدن صدای گوشی چقدر است؟
اگر گوشی شما فقط نیاز به سرویس اسپیکر داشته باشد هزینه تعمیر آن بسیار ناچیز است و بسته به مدل گوشی در حدود 150 هزار تومان می باشد و در صورتی که نیاز به تعویض کامل اسپیکر باشد بازهم جای نگرانی نیست چون که قطعه اسپیکر قیمت بالایی ندارد و بین100تا300 هزار تومان هزینه کامل تعویض آن می باشد.
3-چگونه صدای گوشی را زیاد کنیم؟
اگر حین مکالمه صدای گوشی شما کم است باید اطمینان پیدا کنید که ولوم مکالمه تا اتنهای خود است.توجه کنید که برای افزایش ولوم مکالمه باید دکمه افزایش صدا را هنگام مکالمه فشار دهید و اگر این کار را در حالت عادی و غیر از حالت تماس انجام دهید فقط صدای رسانه گوشی را افزایش داده اید.
4-هنگام مکالمه صدای من برای طرف مقابل کم است مشکل چیست؟
اگر صدای طرف مقابل را به خوبی می شنوید و فقط صدای شما برای طرف مقابل کم است و هر تماسی که می گیرید مخاطب روبرو از این موضوع شکایت دارد و می گوید که صدای شما کم است باید بدانید که اسپیکر شما مشکلی ندارد و فقط میکروفون های شما دچار مشکل شده است که این مشکل با سرویس یا تعویض میکروفون به راحتی حل می شود و هزینه تعمیر کمی دارد.
با خیال راحت موبایل خود را تعمیر کنید
مرکز تعمیرات موبایل اصفهان دارای نماد اعتماد از وزارت صنعت،معدن وتجارت
بیشتر بخوانید:نرخنامه جدید تعمیرات موبایل